Nat weer dempt last-minute boekingen

| Miranda Horstman

 

Zomerbezetting blijft steken rond 70%

Verblijfsondernemers zien een iets ondergemiddelde bezetting voor de zomervakantie. Ze wijzen daarbij vooral naar het onstabiele, regenachtige weer. Dit zorgt ervoor dat late boekers nog afwachten of juist kiezen voor een zonniger bestemming. De bezetting ligt met gemiddeld 70% wel op hetzelfde niveau als een jaar eerder. Toen kende de aanloop naar de zomervakantie ook een wisselvallig weerbeeld. 

Wisselend verloop voorseizoen

Het voorseizoen verliep voor een groot deel van de dagrecreatieve ondernemers goed. Men kijkt hier dan ook veelal met een tevreden gevoel op terug. Het beeld voor de verblijfsondernemers is juist wisselend: een derde draaide een bovengemiddeld goed voorseizoen en een kwart juist ondergemiddeld. Ook in de horeca verliep het voorseizoen wisselend, door het minder goede weer bleef hier met name het terrasbezoek achter.

Bezetting naseizoen iets hoger dan vorig jaar

De verwachte bezetting voor het naseizoen ziet er iets gunstiger uit dan vorig jaar. Deze ligt met gemiddeld 60% iets hoger dan in de zomerpeiling van een jaar geleden. Toch is ook hier het beeld van de ondernemers dat de boekingen iets onder gemiddeld liggen.